Един напукан камък в малкото градче Насу, което се намира

...
 Един напукан камък в малкото градче Насу, което се намира
Коментари Харесай

Древен японски камък, който съдържа демон, се счупи на две

 Един напукан камък в дребното градче Насу, което се намира в префектурата Точиги в Япония, притегли огромно внимание тези дни, оповестява Джъстин Маккъри за The Guardian. Миналия понеделник из японските обществени медии се популяризира вест, че известната канара, за която се счита, че съдържа дявол, се е разцепила на две.

Според локалния фолклор вулканичната канара, наречена Сешо-секи (което значи „ камък-убиец “) е държи злия дух на Тамамо-но-Мае, лисица с 9 опашки, която е приела формата на красива жена. Тя взе участие в скрит план за свалянето на император Тоба, който ръководи от 1107 до 1123 година, съгласно The Guardian. Воин на име Миура-носуке обаче разкрива проекта и я убива, преди тя да успее да го извърши.

 Hokusai Sangoku Yoko-den

Лисицата с 9-те опашки горе вляво

След гибелта на Тамамо духът й в опит да избяга се хваща в капан в пай вулканичен камък, който съгласно мита убива всеки, който го допре, оповестява Томас Кика от Newsweek. ​​The Guardian споделя, че скалата е записана като историческа забележителност през 1957 година и се загатва в няколко бележити японски творби, в това число „ Тесният път към далечния север “ на дзен поета Мацуо Башо, както и в пиеса, разказ и аниме филм.

На 5 март фотография на счупения камък, споделена от консуматор на Twitter, се популяризира стремително из обществените медии. В туита си Lillian споделя, че е пристигнала на мястото сама и е забелязала, че „ скалата е разцепена на половина и въжето е махнато “. И прибавя: „ Имам възприятието, че съм видяла нещо, което не би трябвало да се вижда. “

Въпреки целия религиозен звук, някои локални поданици дават по-правдоподобно пояснение. Според уеб страницата за инспекция достоверността на обстоятелства Snopes, туристическият информативен център на град Насу изяснява на японския новинарски уеб страница Йомиури Шимбун, че влагата от скорошните дъждове евентуално се е просмукала в пукнатините по повърхността на камъка, причинявайки неговото намаляване и в композиция с ниските температури, е довела до неговото разединение.

„ Процесът е натурален, тъй че не може да се направи нищо. Но е тъпо, тъй като камъкът е знак на локалния регион “, споделя Масахару Сугавара, 83-годишен локален екскурзовод, пред Йомиури Шимбун.

Според различен японски новинарски уебсайт – Шимоцуке Шимбун – чиновниците към момента вземат решение какво да вършат с камъка. Един туристически чиновник се надява, че той може да бъде възобновен, само че осъзнава и, че това може да е сложна задача. Дървената пътека, водеща към Сешо-секи, е тясна, което би затруднило маневрирането на тежките машини, нужни за преместването на камъка.

Докато някогашният затвор на духа на подлата лисица чака ориста си, някои намират малко мрачен комизъм в мрачното събитие.

Както написа Пол Далисън в Politico: „ Слуховете, че злият дявол е видял положението на света през 2022 година и незабавно се е скрил в друга канара, обещавайки да не се появява още 1000 години, не са доказани все още на издание на новината в пресата. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР